Klassieke gezichten, maskers, bustes, zelfportretten…. de Kop is een beproefd onderwerp in de Kunst. Iedereen die zich ooit heeft gewaagd aan het maken van een driedimensionaal gezicht, in willekeurig welk materiaal, heeft ongetwijfeld aan den lijve ondervonden wat een fascinerend proces dit is. Om deze inspirerende ervaring voor iedereen toegankelijk te maken startte ik in 2012 met het opzetten van een Kopcursus. Hakken, raspen en schuren – fanatiek en uiterst voorzichtig – al deze processen lopen naast elkaar en door elkaar tijdens deze unieke beleving in steen.

Alle inzichten die zich aandienden tijdens het proces van het maken van een Kop heb ik opgetekend in een boek, het “KoppenKunst Werkboek”. Een reis in woord en beeld dat stap voor stap beschrijft hoe je uit een ruwe steen een Kop tevoorschijn tovert. De einduitkomst van het opvolgen van deze aanwijzingen, een unieke verzameling van stenen koppen, is door fotografe Astrid Huis vastgelegd in een prachtig fotoboek, “KoppenKunst Galerij”.

Beide boeken zijn te bestellen door een email te sturen . Het “KoppenKunst Werkboek” kost € 37,50 en de “KoppenKunst Galerij” kost € 24,50. Wil je graag een eigen kop maken onder begeleiding, dan kun je je inschrijven voor de Kopcursus die wordt gegeven in Heeze.